Skip to main content Skip to search

DIE SPORTHALLE ESSLINGEN

DIE SPORTHALLE ESSLINGEN

Sportovní hlava v městské čtvrti Weil

OPLÁŠTĚNÍ

Fakta

Objednatel:
Město Esslingen za přispění federálního programu

Lokalita:
Esslingen (Německo)

Rok výstavby:
2017

Projekt v číslech:
1000 (celkový počet míst k sezení)

Podrobnější informace

Za pouhých 17 měsíců došlo k totální rekonstrukci sportovní haly ve čtvrti WEIL v městě Esslinger za částku kolem 9 milionů eur. Stavební práce se realizovali na více než 80% konstrukcí, naši pracovníci se podíleli na rekonstrukci vnějšího obvodového opláštění a konstrukce střechy. Projekt, jenž patří mezi jeden z největších v Esslingeru byl realizován pod značným časovým tlakem z důvodu čerpání časově omezeného dotačního federálního programu.

Technická specifikace

Pro nosnou konstrukci bylo zvolen dřevěný rastr na který byly zavěšeny panely o minimálním sklonu 10°. Pro opláštění byl zvolen materiál na bázi cementu vyztuženého vláknem pro větší pevnost konstrukce. Tento typ vláknocementových panelů se obvykle využívá pro zastřešení zemědělských, průmyslových, bytových a občanských staveb. Vlnitá krytina je vhodná také v kombinaci s dodatečným zateplením jako obvodová fasáda. Jednotlivé cementové panely byli našroubovány na speciálně tvarované háky přikotvené k nosné konstrukci. 

Další referenční stavby divize Opláštění